Sider

onsdag 3. desember 2014

ALLERGIVENNLIGE FISKEPINNER uten gluten, melk & egg


Lyst på fiskepinner til middag i dag, eller kanskje det kom et ønske fra 4-åringen? På denne måten kan du lage fiskepinner som er mer nærinsrike og som alle kan spise. 100 % ren fiskefilet inneholder den også, og den er stekt i panne og ikke fritert. De kan så klart stekes i ovnene hvis du vil kutte alt fett fra stekingen, men er litt usikker på steketiden da, siden jeg alltid steker de i panne.

Dette er en stor oppskrift, opprinnelig laget til Verktøykassa, et inspirasjonsmagasin for folk som jobber i barnehage, og stod på trykk der i årets utgave nr.4. Der var oppskriften skrevet for å brukes sammen med barna, altså enklere forklart med bilder og store tall. På den måten kan barna delta i prosessen fra vi handler inn, måler opp det vi trenger, til vi lager maten og serverer den. Oppskriften er beregnet å gi 2 fiskepinner til hvert barn, altså til 10 barn. Med tanke på hvor glade barn er i fiskepinner kan det være lurt å lage noen ekstra ;). Oppskriften vil nok også passe til en familie på 4-6 personer.

ALLERGIVENNLIGE FISKEPINNER, 20 stk:
5 laksefileter på 125-150 gram
1,5 dl jyttemel
1/2 ts salt
1/2 ts malt pepper
10 ts No egg (erstatning for egg)
20 ss vann
10 dl glutenfrie havregryn
Olje til steking

Del fisefileten først på langs og så på tvers, slik at hver filet blir 4 like store biter. Gjør klart en tallerken med jyttemel, salt og pepper. En dyp tallerken med No egg pisket sammen med vann, og på den sist tallerkenen legger du havregrynene.

Rull fiskebitene først i jyttemel, deretter i no egg og tilslutt i havregryn. La de ligge og hvile noen minutter før steking, slik at paneringen får festet seg.

Stekes med olje i en middels varm panne til de er gyldne på begge sider.

Mine ble servert med salsa bestående av blandet salat, agurk, tomat, paprika, og rødløk, samt kesam blandet med remulade. Et annet smakfullt tilbehør er å lage kålsalat av grønn lollo, eple og kokt eller rå gulrot, alt i tynne strimler, Da også med kesam og remulade ved siden av. Her brukte jeg ferdig remulade, men du kan også bruke DENNE oppskriften for å lage din egen. Jeg synes den du kjøper ferdig blir veldig kraftig på smak, og foretrekker derfor å blande den ut med litt kesam, eller med rømme.

Trenger du et alternativ til havre kan du bruke bokhveteflak, hirseflak eller quinoaflak. Speltflak kan så klart også brukes hvis du ikke har behov for å ha det hvete eller glutenfritt. For du vet at speltmel er hvetemel? En eldre versjon av hvete som gjør at noen tåler den bedre enn vanlig hvete. For min del virker det som det går for det samme om jeg bruker speltmel eller vanlig hvete, oppblåst blir jeg uansett ;).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar